sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viskimarinoitua lohta äitienpäivän kunniaksi

Meidän perheessä ei paljoa noita perinteisiä makeita arvosteta. Basic sänkyaamiaisen lisäksi duunailin viskimarinoitua savustettua lohifileetä. Tulokset oli sen verran lupaavat, että tässä reseptiä halukkaille: (1) pyyhi fileestä ylimääräinen kosteus talouspaperilla, (2) suolaa kevyesti ja pistä jääkaappiin pariksi tunniksi, (3) sekoita paukullinen viskiä, puolet siitä ruokaöljyä ja pikku tujaus soijakastiketta, töpöttele pullasudilla liemi fileeseen ja pistä taas jääkaappiin muutamiksi tunneiksi ja (4) savusta.

Parin kalorin aamiainen.
Norskilohta, marinadina hyvin perinteisin menoin valmistettu single malt.
Valmis!
Viskimarinoinnista tuli sen verran hyvää, että Ardmore lähtee Lappiinkin mukaan. Ajatuksissa on pyörinyt myös omat savustuspussit - täytteeksi Ardmoressa liotettuja leppälastuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti