sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ongella 920 päiväisen kanssa

Meidän perheeseen syntyi juuri pieni tyllerö (joka kasvaessaan tulee kultavaltaukselle tekemään naisten töitä, eli kokkailemaan ja parsimaan). Vanhempi mukula, nyt 2.5 vuotias, kasvoi yhdessä yössä isoksi pojaksi ja päätettiin aloittaa kalastusharrastus, siihen kun tuntuu intoa olevan iltasatujen perusteella. Läksimme siis Motonettiin ihastelemaan kalaromuja. Viksusti kiersimme kalliit Angry Birds -onget ja ostimme samalla rahalla 3 kpl samoja onkia ilman linnunkuvia. Eihän tässä lintumettällä oltu. Lisäksi hommattiin kolme kilpaonkikohoa, ohutta siimaa, pieniä koukkuja, painoja etc. Meidän perheessä ei kukaan, eikä koskaan, kalasta millään huoltoasema-punavalko-tatilla. Kun tehdään niin tehdään kunnolla, got it?!

Sitten mentiin takapihalle ja pistettiin kaupunki-idyllisen pihamme tarkoin varjeltu nurmikko matomaaksi. Oltiinhan tosiasioiden parissa ja puutarhanhoito oli aivan toisarvoista. Sitten onget kasaan ja Liessaareen katsomaan mitä kalaa Lohjanjärven rantavesissä liikkuu.

Katu-uskottavuutta löytyy heti.
Vanhempi oli aika pätevänä paikalla, totteli kaikki käskyt ja pysyi paikallaan. Tihkutti hieman, mutta puun alla oli kuivaa istuskella. Mato koukkuun, parahultainen syvyys ja kohon tasapainotus ja sitten koho alkoi jo elää. Ei poika ymmärtänyt mitä tapahtui, mutta nostaessa elämän ekaa särkeä ylös alkoi tulla ahaa-elämystä. Särki pönttöön ja nyt alkoi tulla käskyä toiseen suuntaan. Onki piti saada äkkiä "ve-teen, ve-teen" ja "lissää, lissää kalaa" sekä "ei isi, mon" (eli ranskansuomeksi, "isi ei saa pitää onkea vaan minä pidän", toim. huom.). Asia kunnossa.

Eka särki!
Reipas kolmisatanen lahna oli jo sen verran kova vastus että nostamisessa piti jeesata :) Yhteensä nuija onki parit särjet, parit lahnat ja pienen ahvenan. Malttoi onkia 45 minuuttia. Kalat tietysti kotiin 60L rakennuspalju-akvaarioon ja naapurin mukulat katselemaan ylpeän pojan saalista.

Tätä lahnaa piti jo väsytellä kahteen pekkaan!
Eka ahvena, ei vielä koolla pilattu.
Yllättävän pienen pönkelön kanssa voi kalastaa aivan täysiverisesti. Ottakaa onkeenne ja menkää kalaan - ja muistakaa kunnon välineet, kuten aina kalastaessa!

Lahnaa pukkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti