maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kati ja villi pohjola 8/2007

Katilla ja mulla oli molemmilla pari päivää tyhjää kalenterissa elokuun lopulla ennen koulujen alkamista. Koska tuohon aikaan Katikin vielä kalasteli jonkun verran (ja taisi jopa ainakin kerran ilmaista halunsa lähteä kalastelemaan pohjoisempaan) päätimme piipahtaa Simojoen yläosissa. Jos keli olisi kamala, voisi aina siirtyä metsästä Ranuan eläinpuistoon jne...
 
Ja kelihän oli kamala. Pohjanmaalta alkanut sade jatkui ja jatkui. Aamuyöllä runnoimme Ooppelin erään metsäautotien päätepisteeseen ja yritettiin hieman nukkua autossa, koska teltanpystytys sateessa ei napostellut. Aurinko nousikin jo ihan kivassa kelissä ja fiilis parani (tosin metsä oli todella märkä sateesta ja kasteli rätit ja lumput).
 
Intoo piukas, tai sit ei...
Duunailimme leirin erään pidemmän koskijakson keskivaiheille ja läksimme kalaan. Kati nappasi heti harjuksen, minä ahvenia. Ja sitten niitä haukia, joita tässä joessa sikiää käsittämättömiä määriä.
 

Eukkojen kans saa aina olla ottamas ties mitä söpöstely-selfieitä... Reissut karkaa ihan hakoteille!
Sitten alkoi tuulla, estäen orastavat perhosteluhimot. Tuuli yltyi ja saavutti iltaan mennessä sellaiset lukemat ettei edes Lottolippaa voinut heittää, puhuri kävi siimaan ja veti lippaa suoraan ylävirtaan kosken voimasta välittämättä. Vetäydyimme telttaan odottelemaan kelin inhimillistymistä.
 
Välillä kun aurinko pilkahti, käytiin pihalla. Tuuli oli edelleen niin kova ettei touhusta tullut yhtään mitään. Syötiin teltassa, nukuttiin teltassa, syötiin uudestaan ja taas nukuttiin. Myrsky riehui päättymättömänä kangasseinän takana ja Kati pelkäsi jos kelo putoaa päähän. Ihme kyllä ettei pudonnut.
 

Välillä pystyi puuskien välissä vartin kokeilemaan - jättiharri söi tietysti hurjana...
Kahden päivän rattoisan, mutta riemukkaan telttailun jälkeen tuuli loppui ja fiilis (etenkin Katin) oli erinomainen! Ei muuta kuin harjusta kokeilemaan ja ... BRRRURUMMMM!!! salama lyö todella lähelle aivan kirkkaalta taivaalta. Koska Kati ei ole ihmeemmin ukkosen ystävä, päätimme haistattaa pitkät paskat Simojoelle ja lähteä Ranuan eläinpuistoon. Matkalla vähän kaupasta kokista ja juustonaksua niin johan alkoi elämä taas hymyillä.

Kotkakuumotus.
Ylikasvanut albiinolaiskiainen.
Ei tästäkään mitään actionpätkää saa...
Mutta ilves jaksoi pitkän ja hartaan pohtimisen jälkeen hakea sille heitetyn broilerin.
Tämän koommin en ole Simojoen haukia käynyt kiusaamassa... Enkä oikein tiedä miksi kävisinkään, kun erämaisempaa kalastusta voi harjoittaa Etelä-Suomessakin, tietysti ilman lohioptiota, mutta taitaa se aika harvassa tuollakin olla. Mutta Ranuan eläinpuisto on jees!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti