torstai 17. huhtikuuta 2014

Tiedustelupartio harjuksen perässä 8/2011, part 1/2

Johdantona illan tarinaan totean, että en ole kovinkaan hyvä lukemaan muiden reissuraportteja ja mehusteluja. Yleensä tulee rullailtua jutut nopeasti läpi, katsottua paikat/reitit/kalansaannit ja jätettyä ne ikuiset fiilistelyt lukematta. Epäilen että ne fiilistelyt onkin kirjoittaja kirjoittanut itseänsä varten (niin esimerkiksi minä teen näissä jutuissa). Mutta muutama suomalainen kirjoittaja/konsortio on saavuttanut sen äärimmäisen tason jolloin jutut tulee luettua tarkkaan kuin aapinen tai jallu:

Paavon Pervåreissut (googlaa).

Tämä tarinani, kuten oikeastaan oma Lapin kalastus-vaelluksenikin on peruja jutusta http://www.harjus.net/tekniikka/joenvalinta.html Suurin himo on löytää jotain kohtuu tuntematonta ja rauhallista, taaten ison saaliin. Aina tähän ei ole mahdollisuutta ja tietty varmuuskin on hyvä olla olemassa. Mutta elokuussa 2011 tehtiin ensimmäinen pisto täysin tuntemattomaan, pitkälti harjusnetin innoittamana. Tosin harmillisen tiukalla aikataululla.

Oltiin liikkeellä isän ja pikkuveljen kanssa. Auto pysäköitiin snadiin parkkiin aamuyön tunteina. Vilpoisassa kelissä pakattiin rinkat ja lähdettiin kohti erämaata. Kilometrin päässä tajusin että rahapussini oli jäänyt auton katolle - pieni lisälenkki siis. Lompuuki nopeasti hanskalokeroon ja takaisin taipaleelle. Tunturit tulivat näkyviin, taivas oli pilvetön ja aurinko paistoi. Voisi luulla että käynnissä on hektinen iltapäivä etelän rantalomakohteessa... mutta onkin täydellisen, suorastaan absurdin hiljaista.

Homman käydessä vähän liiankin hyvin päätimme oikaista suon, joen ja risukon kautta ja säästää muutamia kilometrejä. Nämä ovat juuri niitä juttuja mitkä osoittavat että yö on ajettu eikä nukuttu...

Ei paha!
Veli välisumpilla.
Marssii marssii!
Noh, raskaasta pölhöilystä huolimatta päädyimme tavoiteltuun leiripaikkaan, joka olikin oikein mainio. Teltta pystyyn, pikkuveljelle etuoikeus lompoloon ja 50 cm taimen ylös parin heiton jälkeen. Upea kala ja kova taistelu. Kala suolaan ja kalastajat telttaan unille, tiedustelupartio on aloittanut vahvasti!

Ei paha startti vaikka harria pyydettiinkin!
Pala kauneinta mosaiikkia...
Vaan miten homma jatkuu? Klikkaa ja tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti