tiistai 15. huhtikuuta 2014

Erään pilkkikauden päätös

Kronologinen järjestelmällisyyteni on tunnetusti heikko. Kun järvissä on jäät, kerron virvelöinnistä. Avovesikaudella jutellaan sitten pilkkimisestä. Sekaan sotketaan jotain 10 vuotta vanhoja kissanristiäisiä. Hyvä!
 
Joka tapauksessa, kerron nyt lyhyesti miten armon pilkkikausi 2014 päättyi poikkeuksellisen aikaisin, tarkemmin 22.2.2014. Olin edellisellä viikolla käynyt Lohjanjärvellä pilkkimässä, poikkeuksellisesti Liessaaren kärjessä / pohjoispuolella, koska vakimestoihini oli iskenyt verkkoperkele. Liessaaren kärjessä oli havaittavissa jäiden voimakasta elämistä ja joissain kohtia jääpeite oli muutenkin vain puolikas tavanomaisesta. Pohdittiin aamusesta että mennäkö Liessaaren kärkeen vai haastamaan verkkoperkelettä - valitiin verkkoperkele.
 
Ei niin houkuttavat maisemat...
Jäätä oli edelleen noin 25 senttiä, mutta se oli pahoin pirstaloitunut. Lunta ei ollut enää ollenkaan ja siten railojen mosaiikki oli komeaa katseltavaa. Joitakin kohtia tuntui olevan fiksumpi jo kiertää... Järkyttävä hernerokkasumu teki muutenkin fiiliksestä melko kuumottavan.
 
Pienen sumuseikkailun jälkeen löydettiin verkkoperkeleen valtaama alue ja alettiin pilkitellä. Ahventa nousi hyvin, pilkillä ei ollut väliä, eikä syöttiäkään tarvinnut. Pari tuntia myöhemmin oli muovipussi täysi ja läksittiin kotiin. Ahvenet lavuaariin ja tunnin päikkärit ennen perkuuta.
 
Double-whammya oli taas tarjolla...
Perkuun ollessa käynnissä alkoi helikopteri pörrätä kämpän päällä ja Lohjanjärvellä. Netti sanoi että etsivät jäihin pudonnutta. Pikku hiljaa uutisia ropisi enemmän ja selvisi että retkiluistelija oli vetäissyt Liessaaren pohjoispuolelle parissa päivässä muodostuneeseen railoon. Sinne jäi. Näinköhän olis tullu itse pulahdettua samaan railoon jos olisi Liessaareen käynyt tie?
 
Piti mennä vielä pilkille kun syönti oli kohillaan, mutta emäntä ei antanut. Niin päättyi pilkkikausi 2014, lauantaina 22.2. Vanha koulukaveri pisti fb:ssä viestiä että oli nykinyt ahvenia mereltä vielä 3.4.2014.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti