sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

EXPED Synmat Basic UL 7.5M - 30 yöpymistä takana

Otsikon makuualusta on nyt ollut käytössä 30 yöpymisen verran eli voidaan suorittaa arvio tuotteen onnistumisesta. Kyseinen patjahan meikäläiselle tuli Vaude Norrskenin tilalle joka ei valitettavasti aivan läpäissyt 30 yön testiä (testi täällä).

EXPED Synmat Basic UL 7.5M on valmistajan kevyimpiä patjoja, ja tuo UL merkintä myös lyhentää takuun kahteen vuoteen. Hintaa löytyy about 90 euroa, ja painoa 405 grammaa. Koko normaali 183x50x7.5 cm. R-arvo 2.9 ja siten alin suositeltu käyttölämpötila -2'C. Suomeksi, patja tappelee samalla sektorilla kuin Termarestin tietyt Neoairit - ja tappelee hyvin.

Painoa 405.5 grammaa, eli 0.5 grammaa enemmän kuin piti. Nice!
No miten meillä sitten on mennyt? Tärkeintä tietysti että patja ei ole alkanut vuotamaan, vaikka olosuhteet ovat olleet ajoittain vähän hankalatkin. Muutamina öinä telttaan on tullut paljon hienoa hiekkaa joka hieroo patjan äkkiä kuralle, mutta kestänyt on. Risukot on myös tuttuja, onneksi aivan olemattomat tikut eivät patjaa penetroi. Toki yritän varjella patjaa käyttämällä alla Kaira Extreme alustaa, mutta kuitenkin.

Patja on hieman raskas puhaltaa, mutta toisaalta siinä on mukava makailla ja pito on hyvä. Ja tuo mukavuus kattaa muuten ääniefektit - patja on varsin hiljainen. En voisi kuvitella makailevani rätisevässä Termarestin Neoairissa. Mutta aamulla mukavuus loppuu, sillä patjan pakkauspussi on aivan saatanan pieni ja käytännössä vaatii pahimmillaan kolme rullausyritystä jotta joka ilmamolekyylin saa pois systeemistä ja tähdet muutenkin oikeaan asentoon.

Kylmä ei ole tullut tämänkään tuotteen kanssa koskaan, mutta toisaalta olosuhteetkin olleet aika kesäiset.

Yleisesti EXPED:n venttiilit ovat saaneet osakseen paljon rutinaa. Tämän patjan kanssa ongelmia ei ole esiintynyt venttiileissä. Kuten ei myöskään EXPED Air Pillow retkityynyssä, joka on kuuden vuoden ja 100 yöpymisen jälkeen edelleen tip-top kunnossa.

Yhteenveto: EXPED Synmat Basic UL 7.5M on ollut nappiostos ja se on luultavasti markkinoiden sopivin alusta minulle (hinta-laatu, kesäolosuhteet, paino, äänettömyys). Voin suositella sitä kaikille kesäretkeilijöille ja jos tämä hajoaa huomenna, niin merkkiä ja mallia en vaihda siltikään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti